joi, 3 octombrie 2013

Uleiul de masline face minuni

Dreneaza ficatul si vezica biliara lenesa. Uleiul de masline are efect colagog si e foarte util in insuficienta hepatica. Dimineata, pe stomacul gol, ia o lingura cu ulei de masline, apoi una cu zeama de lamaie, si intinde-te pe partea dreapta pentru 10-15 minute. Tratamentul se face zilnic, timp de 3 saptamani.

Trateaza litiaza biliara. Timp de 4 zile, mananca numai mere, cate 2-3 kg pe zi. In a patra zi, seara, inghite 250 ml de ulei de masline si 250 ml de zeama de lamaie, alternativ - o lingura de ulei, una de zeama de lamaie. Dimineata, la primul scaun, pietrele se elimina. Revenirea la alimentatia normala se face astfel: dimineata - suc de morcovi, telina si sfecla; la pranz - o supa-crema de legume; seara - o cana cu lapte natural prins.

Previne imbatranirea celulelor. Consumat constant, uleiul de masline dizolva cheagurile de sange, reduce colesterolul si micsoreaza tensiunea.

Previne bolile cardiovasculare. Polifenolii din uleiul de masline au o puternica actiune antioxidanta. Uleiul de masline scade LDL (colesterolul rau) si creste nivelul HDL (colesterolul bun) din sange. Consumand doua lingurite cu ulei de masline pe zi, peretii vaselor de sange sunt protejati impotriva depunerilor de LDL. Prin urmare, riscul aparitiei de boli cardiovasculare este mult mai redus.

Previne cancerul. Studii indelungate au demonstrat faptul ca uleiul de masline impiedica dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul tractului digestiv.

Calmeaza durerile reumatice. Oleochantalul din uleiul de masline inhiba actiunea enzimelor implicate in procesele inflamatoare asociate unor afectiuni. Este o substanta care calmeaza durerile si inflamatiile specifice bolilor reumatice, dar spre deosebire de aspirina, nu irita mucoasa gastrica.

Sampon de intretinere. Frictioneaza pielea capului cu un amestec format din 2-3 galbenusuri, 30 ml rom si 10 grame de ulei de masline. Lasa 15 minute, apoi clateste bine cu apa si cu putin otet.

Impotriva caderii parului. Fa frectii cu ulei de masline, in fiecare seara, timp de 10 zile. Inveleste capul pe timpul noptii, clateste dimineata si spala parul cu un sampon usor.

Uleiul de masline poate sa fie folosit si pe post de balsam de buze.

Pentru hidratarea tenului. Daca aplici comprese cu ulei de masline in fiecare seara, dupa demachiere, timp de 3 saptamani, vei avea un ten mai fin si mai putine riduri. Sau poti folosi in locul cremei de noapte un amestec din: o jumatate de cana de ulei de masline, un sfert de cana cu otet si un sfert de cana cu apa. Uleiul hidrateaza, iar otetul decoloreaza petele inestetice, omoara bacteriile si indeparteaza celulele moarte.

Pentru unghii si maini. Ca sa-ti intaresti unghiile, inmoaie-le timp de 30 de minute intr-un paharel cu ulei de masline. Daca ai pielea uscata pe maini, maseaza-le cu ulei de masline inainte de culcare, apoi acopera-le cu manusi de bumbac.

Pentru corp. Pune in cada cu apa fierbinte 2-3 linguri de ulei de masline si cateva picaturi de ulei esential, ce aroma iti place tie. Vei vedea ca pielea ta va ramane mai catifelata decat dupa orice crema sau lotiune de corp ai folosi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...