joi, 3 octombrie 2013

Catina ajuta in vindecarea multor boli

Pe langa calitatea recunoscuta de cel mai bun fortifiant natural al sistemului imunitar, catina are calitatea de a trata si a ajuta in vindecarea multor boli. Cura cu boabe de catina intareste organismul si consta in mestecarea si inghitirea dimineata, pe stomacul gol, a unui numar de boabe care creste progresiv. De la un bob la 30, apoi doza scade in acelasi ritm, ajungand din nou la un bob. Important este ca boabele sa fie mestecate foarte-foarte bine, inclusiv semintele.

Iata si alte retete cu catina, alcatuite pentru tratarea fiecarei boli in parte:

Gripa, bronsita, pneumonie: zilnic, sase linguri cu suc de catina indoit cu miere, pe stomacul gol. Mareste rezistenta organismului la febra, grabeste vindecarea.

Depresie: cate un sfert de pahar de suc, dimineata si seara, are un efect tonic.

Infectii virale: cate trei linguri, de patru ori pe zi, timp de 40 de zile.

Diabet si obezitate: 100 g de branza proaspata amestecata cu 125 ml de suc din fructe proaspete si 15 g miere.

Splina marita: amesteci o parte de tinctura de scoarta (gata preparata, de la farmacie) cu trei parti de suc. Obtii un preparat slab alcoolizat, din care iei cate o lingura de patru ori pe zi, in cura de minimum 60 de zile.

Rani greu vindecabile, arsuri: cataplasme inmuiate in ulei de catina, aplicate de doua ori pe zi.

Imbatranire prematura, sterilitate: 30 de picaturi, de doua ori pe zi. Contine vitamina E (vitamina tineretii si fertilitatii) si eficientizeaza activitatea hormonala.

Anemie la copii: o lingurita (sa nu fie din metal!) cu macerat in miere in fiecare dimineata.

Infertilitate: amesteca doua linguri cu macerat si cinci oua de prepelita, lasa sase ore la rece, apoi bea-l pe tot odata seara, inainte de culcare.

Hipertensiune: peste doi pumni de boabe de catina alba zdrobite, toarna vin dulce, astfel incat sa le acopere. Recipientul se tine inchis ermetic timp de zece zile, la loc insorit. Se bea cate un paharel, inainte de masa de pranz si seara, inainte de culcare.

Hepatita acuta sau cronica, ciroza in faze incipiente: o jumatate de pahar cu suc proaspat, in combinatie cu o cana de decoct de ramuri (se pun 3-4 linguri cu ramuri uscate si maruntite la 1 l de apa, se fierb 15 minute, se strecoara), are efect regenerativ la nivelul celulei hepatic; se beau doua pahare zilnic, timp de doua luni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...