joi, 14 noiembrie 2013

Mafia italiana se gandeste sa il asasineze pe Papa Francisc

Mafia italiana se gandeste sa il asasineze pe Papa Francisc, a avertizat un procuror din sudul Italiei.
Viata pontifului ar fi in pericol din cauza predicilor impotriva coruptiei, care provoaca "nervozitate" in gruparile de crima organizata, a aratat adjunctul procurorului sef al regiunii Reggio Calabria, Nicola Gratteri.
Francis a fost ales Papa in aprilie, si de atunci a spus foarte clar ca doreste sa curete complet Vaticanul de coruptie si mai ales sa puna in ordine operatiunile la Banca Vaticanului, folosita de cei care spala bani.

Primele sale masuri au fost de a inlatura primele doua persoane aflate la conducerea Bancii si intr-una din primele sale predici a vizat Mafia, cerandu-i sa se caiasca pentru ca "exploateaza si duce in sclavie oamenii".

La inceputul acestei saptamani, suveranul pontif a proclamat ca oficialii care iau mita trebuiesc "legati de o piatra si aruncati in mare".

"Papa Francisc dezmembreaza centrle puterii economice la Vatican. Daca sefii ar putea sa-l elimine, nu ar ezita", a spus Gratteri, referindu-se in special la Ndragheta calabreza.

Procurorul a recunoscut totusi ca Mafia nu este neaparat capabila sa il ucida pe Papa, intrucat serviciul de securitate al Vaticanului este unul din cele mai bune din lume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...