miercuri, 23 octombrie 2013

Prunele uscate stimuleaza memoria

Bogate de potasiu, cu un conţinut ridicat de calciu, de fibre, de fier şi cantităţi importante de vitamine: B3 (niacina), B6 şi A, prunele uscate sunt o sursă excelentă de energie, fiind uşor de digerat.
Mai mult, 100 g de fruct furnizează organismului 160 de calorii. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, le recomandă în tratamentul unor afecţiuni frecvente: hipertensiune arterială, oboseală cronică, constipaţie, îmbătrânire prematură şi depresie.
Totodată, sucul de prune uscate (fructele se înmoaie în apă caldă timp de 30 de minute) stimulează memoria şi este foarte hrănitor pentru convalescenţi.
Aceste fructe sunt un laxativ uşor şi nu provoacă reacţii purgative.
Pentru cei care vor să slăbească, piureul de prune uscate este un aliat de nădejde. În preparatele culinare, piureul de prune uscate poate să înlocuiacă untul, margarina sau uleiul vegetal.
Pentru că sunt foarte dulci, prunele uscate vă permit să reduceţi cantitatea de zahăr în reţetele pentru prepararea fursecurilor sau a tartelor.
Reţeta săptămânii: Salată mozaic cu prune uscate
Ingrediente: 250 g carne de pasăre, o salată verde, un ardei gras, o ceapă roşie, 100 g telemea, 2 ouă fierte, 20 de prune uscate, 2 linguri de ulei de măsline, o lămâie.
Preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeiul şi tăiaţi-le rondele. Spălaţi frunzele de salată şi rupeţi-le în fâşii mari. Puneţi-le într-un castron mai mare şi adăugaţi ouăle fierte, brânza şi prunele fără sâmburi, tăiate cubuleţe.
La final, adăugaţi sucul de lămâie şi uleiul de măsline. Amestecaţi ingredientele cu grijă, pentru a nu sfărâma ouăle. Puteţi servi salata imediat sau după ce a stat zece minute la frigider, iar vasul se acoperită cu o folie de celofan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...