sâmbătă, 26 octombrie 2013

Otetul de mere ajuta la detoxifierea organismului

Otetul de mere este excelent in salate, mai ales cand nu ai la indemana lamai, dar acesta nu este singura sa utilizare.

El are numeroase alte intrebuintari in bucatarie si nu numai, conform Well and Good:

1. Digestie buna si toxiinfectii alimentare: otetul contine acid malic, care rezolva probleme digestive precum constipatie si reflux gastric. Datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antivirale, o lingura de otet dizolvata intr-un pahar de apa contracareaza si efectele toxiinfectiei alimentare.

2. Probleme cu somnul: un pahar de apa fierbinte cu o lingura de otet si una de miere te poate ajuta sa ai un somn mai linistit si o noapte odhnitoare.

3. Diabet: un studiu despre diabet din 2007 arata ca otetul scade nivelul de glucoza, ceea ce ajuta in cazul in care ai fost diagnosticat cu aceasta boala sau incerci sa o previi.

4. Colesterol ridicat: nivelul mare de pectina ajuta la reglarea presiunii sanguine si scaderea colesterolului, potrivit studiilor efectuate pe cobai.

5. Oase si dinti: otetul de mere ajuta la o mai buna extragere a calciului din fructe, legume, carne si produse lactate.

6. Dureri de articulatii: ele sunt calmate, datorita efectului antiinflamator al otetului. Astfel, scapi de durerile de spate, umeri si gat.

7. Detoxifiere: nivelul ridicat de potasiu ajuta la detoxifierea organismului, curatarea sinusurilor, a infectiilor gatului, amelioreaza alergiile si simptomele candidei.

8. Scadere in greutate: nu inlocuieste mancarea sanatoasa si exercitiile fizice, dar te ajuta sa iti mentii senzatia de satietate si sa procesezi mai bine enzimele si fibrele solubile, care accelereaza metabolismul.

9. Muscaturile de insecte: vara, cand toate insectele iti ataca pielea, otetul aplicat pe zonele cu pricina face minuni, scapandu-te de iritatii si durere.

10. Arsuri, basici, probleme cu parul: foloseste otetul in caz de acnee, o rana urata, in cazul in care ca te-a ars soarele si pentru a te clati pe par, astfel incat sa-i dai mai multa stralucire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...