joi, 10 octombrie 2013

Propolisul si mierea te feresc de raceala

Toamna s-a instalat cu temperaturi scazute, iar organismul tau e mai expus ca oricand racelilor si gripei. Sistemul tau imunitar este principala bariera in calea agentilor infectiosi, dar trebuie stimulat cu ajutoare eficiente din natura.

Usturoiul, soldatul organismului

Alaturi de ceapa si praz, usturoiul ajuta la detoxifierea organismului, stimuland astfel sistemul imunitar. Un bulb contine aproape 200 de substante active (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, proteine, lipide si uleiuri volatile). Ca sa tii microbii deoparte, consuma cam trei-patru catei zilnic, in stare cruda. Atentie! Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite usturoiul, deoarece acesta poate produce probleme cardiace fetusului.

PONT: Fa-ti un sirop de usturoi! Amesteca 10-15 catei de usturoi pisati cu 20 de linguri de miere de salcam, dupa care pune totul intr-un borcan si lasa la macerat vreme de doua saptamani. Preparatul se strecoara si se administreaza cate 2-3 lingurite, de trei ori pe zi.

Propolisul combate infectiile

Studiile au aratat ca propolisul lupta impotriva a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite si a altor 30 de tipuri de virusuri. Daca nu stiai, propolisul este compus din polen, dar si din rasini vegetale, ceara, uleiuri, mai multe minerale (cupru, zinc, mangan, cobalt, magneziu, siliciu, aluminiu, fier).

Cantitatea recomandata pentru consum este de 10 grame (cat un sambure de maslina), inainte de masa. Se mesteca timp de 15-20 minute, apoi se inghite. O alta varianta este consumul a 20-40 picaturi de tinctura de propolis, cu o lingurita de miere, de asemenea indicata in cresterea imunitatii.

PONT: Alege mierea de hrisca in locul celei de salcam, pentru ca este mai bogata in antioxidanti, importanti in procesul de imunizare.

Macesele, fructele -medicament

Bogate in vitamina C, macesele mai au in compozitia lor vitaminele A, B1, B2, B3, K, benefice organismului, dar si minerale (calciu, magneziu, fier). Toamna, cand suntem predispusi asteniei, macesele pot fi remediul potrivit. Acestea pot fi consumate sub forma de infuzie, pulbere, sirop sau gem. Pentru curele cu pulbere de macese, este bine sa apelezi la produse de la plafar.
PONT: Prepara-ti un ceai sanatos! Toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de fructe. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se bea cald, pe parcursul a 10-15 minute. Se beau doua cani pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...