joi, 31 octombrie 2013

Alimente minune care ajuta ficatu

Ficatul este un organ important pentru functionarea optima a organismului nostru. El curata toate toxinele si ajuta intregul trup sa functioneze in mod corespunzator. Totusi, ficatul nostru este serios pus la incercare de stilul de viata contemporan.

Folosim o multime de produse de ingrijire personala care sunt toxice, poluarea orasului ne inconjoara, ingredientele din produsele alimentare afecteaza si ele de asemenea. De aceea este important sa invatam sa ne curatam ficatul si cel mai bine, ar trebui sa folosim alimente naturale care au si propritatea de a fi hepatoprotectoare.

Ficatul ne ajuta sa curatam sangele si sa inlaturam substantele toxice pe care le-am inghitit, inhalat sau absorbit prin piele, din organism. Cand organismul este suprasolicitat din cauza unor factori complecși cum sunt stilul de viata, alimentatia si stresul - asa cum este cazul multor adulti astazi, ficatul se chinuieste sa isi duca la indeplinire sarcina.

Buna functionare a organismului nostru depinde de buna functionare a ficatului. El este responsabil pentru producerea tuturor enzimelor din corpul nostru.

Haideti sa ne ajutam ficatul consumand alimente care ii fac atat de mult bine! Cum sa iti cureti ficatul? Acestea sunt 5 alimente minune pentru detoxifierea ficatului:

1. Apa calduta cu lamaie – Un mod foarte simplu de a ne detoxifia ficatul este sa bem apa calduta cu lamaie, in fiecare dimineata. Nu este limonada, asa ca nu adauga zahar sau alt ingredient. Trebuie sa folosesti doar apa purificata si o doza sanatoasa de suc de lamaie. Unii experti cum ar fi doctorul A.F. Beddoce, sunt de parere ca ficatul produce mai multe enzime stimulat de apa cu lamaie, decat orice alt aliment.

2. Usturoiul – Adauga usturoi in mancarea pe care o gatesti sau consuma-l taiat in bucatele mici si amestecat in salate. Usturoiul contine componente ce pot activa enzimele din ficat. De asemenea, contine alicina si seleniu, ambele substante fiind hepatoprotectoare.

3. Avocado – Un studiu efectuat in Japonia a aratat ca fructele de avocado contin anumite componenete care ne ajuta ficatul. Avocado a fost comprat cu alte 21 de fructe si s-a dovedit a fi cel mai eficient in protejarea ficatului.

4. Coriandrul – Coriandrul este o planta versatila pe care o adaugam in mancaruri, in salate si smoothie-uri. Aceasta planta ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism si deci, poate fi de mare ajutor ficatului nostru suprasolicitat.

5. Turmericul – Un alt condiment foarte interesant pentru proprietatile sale este turmericul, care este inrudit cu ghimbirul. Acest aliment poate mai putin cunoscut la noi in tara, are o lista lunga de beneficii, iar una dintre acestea este propritatea sa hepatoprotectiva. De asemenea, turmericul ajuta regenerarea celulelor hepatice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...